Som sundbybergsbo blev jag väldigt glad när jag på väg mot The Public, för att ta några pils, såg att gamla kyrkan på Esplanaden stod öppen. Jag kände till sedan tidigare att den gamla kyrkan från 1904 numera huserade ett mikrobryggeri, men visste inte att dom hade öppnat portarna för allmänheten, till deras restaurang och pub.

En härlig atmosfär möter en, med alla öltunnor på nedre botten, och uppe på kyrkläktaren ligger själva serveringen. Sen längst in i kyrkan på övre plan hittar du den hemtrevliga lilla baren med endast ca ett tiotal platser. Det knarrar i golvet och det är en väldigt mysig hemma-atmosfär. Just nu är Bryggeripuben endast öppen onsdag och fredag kl.16.30 – 23.00, men tanken är att det from mitten av november skall vara öppet onsdag till lördag.

Jag provade deras pale ale på fat “Märzen 1553” som var mycket trevlig. Rund och fin, lagom fruktig och med en perfekt efter-beska.

Ser fram emot att köra en helkväll i kyrkan med mat och eventuellt en ölprovning. Då ämnar jag att återkomma med en mer ingående recension av mat och dryck.

Kolla in verksamheten på hemsidan:

http://sundbybergskoksbryggeri.se

eller på FB:

https://www.facebook.com/Sundbybergs-köksbryggeri-371674302859584/

Hög mysfaktor
Hemtrevligt
Taggad , , , ,