Äppelbröd med dinkel, havre, pumpa och solros blev till ett matigt och saftigt bröd. Att blanda i rivet äpple i bröddegen bidrar med både lite sötma och saftighet. Perfekt också så här i äppeltider och ett bra sätt att ta tillvara på fallfrukten. Både havre och dinkel är mjölsorter som jag tycker om att baka med. Jag blandar gärna i lite fullkornsdinkel också, men det går bra att använda bara siktat dinkel. Och dinkel kan ersättas med vetemjöl om du hellre vill baka på det. Ha lite koll på hur degen beter sig bara och reglera mängden mjöl efter det. Äppelbröd med dinkel, havre, pumpa och solros 2 brödUgn 250°-225° 20 g färsk jäst700 g (7 dl) kallt vatten200 g (5 dl) havregryn300 g (5 dl) grovt rivet äpple, 4-5 äpplen30 g (0,5 dl) pumpakärnor30 g (0,5 dl) solroskärnor300 g (5 dl) fullkornsdinkel500-600 g (8-10 dl) siktat dinkel eller vete1 -2 tsk salt Lös upp jästen i det kalla vattnet. Rör ner havregryn, rivet äpple, solros- och pumpakärnor. Rör om. Börja med att arbeta in fullkornsmjöl och salt. Tillsätt sedan det siktade mjölet och arbeta in lite i taget. Beroende på mjöl och hur saftiga äpplena är kan mängden mjöl […]

Inlägget Äppelbröd med dinkel, havre, pumpa och solros dök först upp på Blomster&Bakverk.

Annons:

Testa din inre verkliga hälsa. Hitta hälsokontrollen för dig hos Werlabs baserat på 5 enkla frågor: