Äppelsockerkaka, glutenfri med durra- och mandelmjöl, kan vara något av det enklaste att vispa ihop så här i äppeltider. En klassisk äppelsockerkaka som jag valde att baka med durramjöl och en liten mängd mandelmjöl. Är rätt säker på att det blir lika gott att baka den på bara durra. Eller att ersätta mandelmjölet med rismjöl. Att äpple smakar gott med kanel känns givet men jag kan såklart inte låta bli att även ha i kardemumma. Äppelsockerkaka, glutenfri Ugn 175°Form med löstagbar kant, Ø 23 cm 150 g smör, rumsvarmt170 g (2 dl) strösocker3 ägg120 g (2 dl) durra50 g (1 dl) mandelmjöl1 msk pofiber2 tsk hel kardemumma, nystött1 tsk bakpulver2-3 äpplensocker och kanel Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt (hyvla smöret med osthyvel ner i skålen om du har lite bråttom). Värm ugnen till 175°. Ta fram en form med löstagbar kant och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Smöra och bröa sidorna om formen så behöver, men annars räcker det med papper i botten. Vispa smör och socker tills det blir vitt och fluffigt (ett par minuter). Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg. Rör ihop mjölerna med kardemumma och bakpulver och. Vänd ner […]

Inlägget Äppelsockerkaka, glutenfri med durra- och mandelmjöl dök först upp på Blomster&Bakverk.