Nu ska ni få recept ett fantastiskt tillbehör till grillat. Tänk dig att du får kryddiga bröd, sallad och sås i en och samma tugga. Det blir så gott tillsammans med grillat och ger kebaben det där lilla extra. Vad du väljer att ha för röd sås på dina bröd är helt fritt efter smak. Jag brukar ta det som finns hemma. Jag gillar dock när det är lite hetta i såsen. Ajvar eller sambal oelek passar perfekt.

4 stora portioner eller 8 mindre
4 st libabröd, tortillabröd eller pitabröd

250 g slätbladiga persilja

2 rödlök

0,5 citron

1 msk sumak

Ca 1,5 dl ketchup, ajvar, tomatsås, chilisås eller sambal oelek (jag tog sambal oelek)

1 msk tomatpuré

2 msk olivolja

Salt & peppar

Serveringsförslag:

Kebab

Recept på kebab i långpanna hittar du HÄR!

Gör såhär:
Skär löken i tunna strimlor. Hacka persiljan grovt. Blanda ihop lök, persilja, salt, peppar och juicen från en halv citron. Blanda chilisås/ketchup med olivolja.

Värm ugnen till 225°. Lägg libabröd på en plåt med bakplåtspapper. Bred såsen jämnt över brödet, toppa med persiljesalladen. Grädda mitt i ugnen i ca 6-8 min. Skär sedan upp brödet i slices, dela i mitten eller behåll hela. Passar med all sorts grillad mat. Jag brukar lägga bröden på ett fat och sen toppa med nygrillad kebab.

Taggad , , , ,